Projekt

BicYcle PATH that connects Mailath castle and Siklos fortress

NAZIV PROJEKTA: Biciklistička staza koja spaja dvorac Mailath i tvrđavu u Šiklošu

NOSITELJ PROJEKTA: GRAD DONJI MIHOLJAC

PARTNERI: GRAD ŠIKLOŠ I TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA DONJEG MIHOLJCA

         

CILJ PROJEKTA: Prekogranično povezivanje biciklističkom stazom dvorca Prandau-Mailath sa tvrđavom u Šiklošu u cilju promicanja kulturne baštine oba projektna partnera. Projekt doprinosi razvoju turizma u pograničnom području, a dugoročno se smanjuje zagađenje zraka i buka te se povećavaju sportske aktivnosti koje utjeću na poboljšanje zdravlja stanovnika.

CILJNE SKUPINE PROJEKTA: Stanovništvo pograničnog područja, tuzemni i inozemni turisti, biciklisti svih dobnih skupina, obitelji s djecom.

O PROJEKTU: Ovim projektom financira se izgradnja biciklističke staze dužine 3.065 m u Donjem Miholjcu. Biciklistička staza će biti izgrađena na potezu od graničnog prijelaza pa sve do središta grada. Staza će biti opremljena i dodatnim sadržajima kako bi privukli veći broj turista i potaknuli ih na bavljenje sportom. Projektni partner je grad Šikloš, koji će tijekom projekta rekonstruirati postojeću biciklističku stazu između Harkanja i Šikloša. Navedenim aktivnostima potaknuti ćemo bolju prekograničnu suradnju dvaju gradova te razvoj turizma.

“Prekogranična regija- gdje rijeke spajaju, a ne razdvajaju”

“ Ova web stranica proizvedena je uz financijsku pomoć Europske unije. Sadržaj ove web stranice isključiva je odgovornost Grada Donjeg Miholjca i ni pod kojim uvjetima ne odražava stav Europske unije ”